Zelený mužík zařehtal…

16. 05. 2016 8:45:32
Jaký mužík? Ten ukřičený „Alzák“? Ne, ale je mu dost podobný. Ponejvíce vykulenýma očima a hlavně barvou. Nic? Tak Vás nebudu trápit - U:fon...

Dnes Vás, v avizovaném stylu psaní, chci seznámit s praktikami operátora, který funguje na našem trhu. A věřte, že si nemíním brát servítky, ač jsem byl jeho zákazníkem od roku 2008. Jenom nevím, který případ je více „odstrašující“. Má zkušenost je kratší, napíši raději story mé kamarádky.

Dlouholetá zákaznice, dokonce i rok souhlasí. V době počátku rojení operátorů si pořídila pevnou linku s internetem - u zeleného mužíka U:fona.

Dodaný modem zajišťoval telefonní přenos (bezdrátový) včetně internetu. Cena odpovídala kvalitě a rychlosti přenosu. K současným se nemůže ani v jednom parametru porovnat. Zvykla si na „šneka“, jak přátelům komentovala. Není žádnou internetovou přebornicí a pro její e-mailovou korespondenci či pokecání na skype (bez kamery) stačilo. Videa sledovala na „počkání“. Že neznáte? Ani já, ale u kamarádky zažil. Stále se zastavovalo (načítalo do paměti), kousek běželo, načítalo atd. Pomalu jsem měl strach, že zapomenu již prošlý obsah.

„To je normál“ kvitovala se stoickým klidem majitelka „ jsem zvyklá“.

V polovině ledna začaly problémy se „šnekem“ alias zeleným mužíkem. Internet se načítal tak mizerně, až ho to přestalo bavit. Pevná fungovala, tak jsem byl požádán, vzhledem k hodinovým zkušenostem, o možnou opravu.

Řeknu vám, byla to tvrdá řehole, zelenáč kličkoval profesionálně. Občas jsem musel použít i slovník neandrtálců. Když jsem se na zákaznické lince probojoval k technikovi a provedl jím avizované testy, zjištěno, že je vadný router. Jelikož majitelem je „již“ zákaznice, nabídnut nový za nehoráznou cenu kolem 3000 Kč. Sdělil majitelce a ta málem omdlela. Běžela jí právě dvouletá smlouva, v jejím průběhu jí pan U:fon za obě služby slevoval „celých“ 50 Kč/měsíčně. Za věrnost a prodloužení služby. Ale opatrně – jenom 12 měsíců. V době, kdy jí „havaroval“ net, již platila plnou palbu a dokonce této dvouletky ji zbývalo sedm měsíců. Takže mdloby jsou pochopitelné – investice nesmyslná a předražená. Odmítnuto, 14 dní již bez internetu (potřeba bankovních operací), hledáme řešení a navrhuji ukončit. Při tomto pokusu, sáhl mužík ke kompromisu – nabídl zlevněný (dotovaný) router za 595 Kč, ovšem za změnu smlouvy na nových 24 měsíců!! Majitelka je konzervativní typ, 600 Kč není moc, šnek jí celkem nevadí a potřeba internetu stoupá úměrně s klesající soudností.

Jen pro zajímavost, vše řešíme telefonem, „zatím“ fungujícím. Uvozovky vám budou jasné níže.

Sjednána nová smlouva, očekávaný router přišel do týdne. Časové údaje sledujte, svědčí o opravdové vstřícnosti potřeb zoufalého zákazníka. Modem zapojujeme s pomocí technika a za peníze zákazníka – linka zadarmo ještě nefunguje.

Zlatý hřeb operátora nastal při aktivaci modemu – bude zprovozněn do 3 pracovních dnů (normální předpis)!! Jelikož je pátek, víkend se nemaká, tak v úterý příští týden. Obdivuji výdrž kamarádky. V úterý opět za vlastní reklamujeme neaktivní modem.

Velké divení, modem je již aktivován. Zkoušíme internet, opravdu funguje. Na dotaz, proč nebyla aktivace sdělena, rozpačité blekotání. Mělo by již být vše v pořádku – po skoro měsíci? Hluboký omyl, vážení čtenáři – nefunguje telefon!!

A kolečko opět začíná, již nebudu popisovat, bylo by to opakování a dáte mi za pravdu, že opakování je nuda. Jen pro dokreslení solidnosti – kamarádce přichází vyúčtování v plném sazbě. Jako by nechumelilo a celý měsíc surfovala.

Příběh má vyvrcholení. V jeho závěru, při aktivačním procesu, zjištěno, že nový router a při převzetí zaplacený, je v a d n ý - nefunguje pro změnu telefon !!

Tak to je i na mé nervy dost. Co mé, ale i kamarádky. Bez internetu a telefonu již měsíc a půl, platby normál, zaplacený šmejd. Písemně sdělujeme operátorovi, že končíme původní smlouvu, novou neuznáváme a "nerouter" vracíme. Kroutil se, ale proti argumentům neměl šanci. Vracení balíku - dalších 145 Kč.

Po týdnu přišla poukázka za vrácený modem, poštovné nikde. Sděleno, po e-mailové korespondenci (z mého notebooku) že bude odečteno ze smluvní pokuty za nedodržení původní smlouvy.

Čekáte, že zelený mužík bude k dlouholetému zákazníkovi a prošlé anabázi vstřícný, omluví se či dokonce shovívavý a něco odpustí?

Tak to bych nepsal a nevaroval stávající a nedej bože budoucí zákazníky U:fona.

Smluvní pokuta překvapila, byla vysoká a vůbec ani jedno z výše uvedeného nesplnila.

Vlastně něco ano – odhlásil jsem, po tomto příběhu, svoji pevnou linku U:fona se seniorským tarifem. Linku, kterou jsem držel z nostalgie a pro občasný pokec s mojí sestrou v Německu.

Samozřejmě proti smluvní pokutě, která mě čeká. Přežiji, nebojte...

Všichni už „kecáme“ přes skype a jde to bez nervů.

A kamarádka? "Hodinovej" našel bezva internet za poloviční cenu, skype zapíná s kamerou a takovej fofr nemám ani já doma či v Edenu.

Děkuji za přečtení. Jiří

Autor: Jiří Mitáček | pondělí 16.5.2016 8:45 | karma článku: 21.82 | přečteno: 604x

Další články blogera

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

Titulek je mnoho říkající... Budu vám vyprávět příběh „obyčejné“ gramofonové LP desky. Její věk - 47 let... Uvozovky naznačují, že má v mém dosavadním životě neobyčejné zastoupení. V závěru tohoto vyznání pochopíte...

15.12.2023 v 14:15 | Karma článku: 27.05 | Přečteno: 359 | Diskuse

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

Takto jsem začínal svůj velice slušný „rozlůčkový“ blog s panem Zemanem. Jenom jsem mu chtěl sdělit, že budu 5 let žít v zemi. která nemá presidenta. Vůůůbec jsem netušil, že těch let bude 2 x tolik. A vůbec jsem netušil...

29.1.2023 v 23:45 | Karma článku: 28.66 | Přečteno: 744 | Diskuse

Jiří Mitáček

Fakt jsem to v mém věku nečekal!!

Copak? Pokles zdraví? Pokles erekce? Pokles financí? Pokles sebevědomí ...? Ani jedno z výše uvedených, Horší...

20.5.2022 v 22:15 | Karma článku: 25.37 | Přečteno: 795 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Luboš Smrčka

Zemřel demýtizátor racionality

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

29.3.2024 v 14:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

Prezident Pavel svolal schůzku opozice a koalice ohledně důchodové reformy. Záslužný čin. Nepamatuji, že by některý z jeho dvou předchůdců zkusil něco podobného. A o tom má prezidentská funkce být.

29.3.2024 v 9:13 | Karma článku: 25.21 | Přečteno: 494 | Diskuse

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 599 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.83 | Přečteno: 913 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 35.00 | Přečteno: 1594 | Diskuse
Počet článků 147 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1753

Obyčejný chlap, rentiér, pracovně se státem vyrovnaný. Listopad 1989 bude trvale patřit mezi nejšťastnější měsíce mého "brožovaného" života. Jsem optimista a spokojen, že svobodu mohu prožívat. A na plný "pecky".

 

TOPlist

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...