Hvězda Skylink a CS Link opět „září“…

27. 03. 2015 13:35:30
Je neuvěřitelné, co si tato společnost a její satelitní platforma na našem mediálním trhu troufne. Stejně neuvěřitelné je, že nehorázné obchodní praktiky, které provozují, nadále trvají. Právníci v této zemi nejsou schopni najít kličku na reklamní slogan „bezplatně“. Zato za pořádný bakšiš dokáží obhajovat kdejakého gaunera, který podle jasných pravidel práva a hlavně zdravého rozumu patří za katr.

Nejsem právník, ale doživotně bezplatné užívání (po vstupní investici), jak kázal Skylink při lapání zákazníků, si já a desetitisíce dalších domácností, vysvětlili jednoduše a prostě - při náběhu digitálního vysílání si pořídím satelitní přijímač (tenkrát možno pouze s analogovým výstupem) s kartou Skylink, satelitní anténu a mám „doživotně“ klid. Vše zhruba za 6500 Kč. Kdo má zájem, najde si odkaz na směrnici EU na používání slova zdarma. Z tohoto materiálu lze dovodit, že satelitní platformy Skylink a CS Link používají výrazů, "bezplatně“ neoprávněně a tímto postupem klamou spotřebitele.

Další "klamání" firmy Skylink a CS Link je na Nobelovu cenu - za okrádání.

Jejich aktivity, jenž se budu snažit obecně popsat, začaly výměnou dekódovací karty prodávanou společností Skylink (za bratru 2500 Kč), jenž měla umožňovat doživotně bezplatně, nebo jinak zdarma, sledovat základní nabídku pozemních programů, které platíme v koncesionářském poplatku ČT. Tento „luxus“ umožňoval majitelům s nedostatečným pokrytím (zatím) sledovat vše, za co platí.

Zdůvodnění výměny? Nový formát přenosu, který původní karty CryptoWorks neumožňují za kartu „Výměna“ (Skylink Irdeto), a to úplatně za 600 Kč. Rozumíte tomu? Váš poskytovatel si změní kódování přenosu a vy to zaplatíte. Vy jste o to žádali? Aby to jako okrádání nebilo do očí, měli jste možnost výše zmíněný obolus utratit za některé programové balíčky. I když vás vůbec nezajímaly! Firma si sama udělala malou domů, pardon, pěkně mastnou, při nezanedbatelném počtu uživatelů.

A opět, jak je u výše zmiňovaných firem zvykem, další finta. Majitelé analogových přijímačů dostali kartu Irdeto, nakódovanou s možnost používat kartu i v budoucím digitálním přijímači. Majitelé digitálních přijímačů měli smůlu – karta v jiném přijímači nejde – můj případ. Na chatě mám analogový, doma digitální a v obou funguje jen ta z chaty. Souvislosti vysvětlím níže a omluvte počty. Jsou pouze pro vaši orientaci.

A jsme (zatím) v konečné fázi tunelu na zákazníky – zavedení servisního poplatku.

Oficiální zdůvodnění: Servisní poplatek pokrývá náklady na provoz, administraci, technické zajištění a zákaznický servis satelitní televize Skylink.

A už to jelo! I přes směšnou pokutu 15 milionů, popsanou v mém posledním článku.

V září roku 2012 zaplatili zákazníci první bakšiš – 29 Kč/měsíčně.

Při zhruba 1,5 milionu zákazníků slušná sumička na provoz, že? Přepočteno na rok – zhruba málo přes půl miliardy! Jaká suma odteče do sídla firmy v daňovém ráji – Lucemburku (mající necelý půl milionu obyvatel) vědí jenom její majitelé. Náš stát to evidentně nechává v klidu a tak firma malinko „přitlačila“.

Od 1. února 2014 navýšila poplatek na 33 Kč/měsíčně. No, řeknete si „pětikačka“! Ale pro naši šikulku je to měsíčně dalších 7,5 milionků, ročně už skoro 600 milionů! Safra, ty provozní náklady nám rostou! To víte, HD programy přibývají a zákazníci jsou nároční, že?

Grand rabování“ pokračuje letos. Ta pětikorunka byl jenom testík – klídek, pohoda, lidé „zafrfňali“, stát nezařechtal tak proč nezvýšit, že? A hned o 22 korun měsíčně. Takže, vážení zákazníci, od 1 dubna „jedeme“ za 55 Kč/měsíčně. Bonus mě upřímně potěšil. Zaplacením nějakého balíčku programů nad základ, je vám servis platba odpuštěna.

Jinými slovy, když šikulkám nacpete nějakou stovečku, vlastně máte satelitní příjem, jak hlásá známá reklama, z a d a r m o !! Tak voco vám de?

Nějak zapomněli přiznat, že si firma polepšila ročně zisk na zhruba miliardu. No řekněte, která firma v Česku se může pochlubit takovou rentabilitou. Možná ČEZ, Škodovka, nějaký operátor, moc mě jich nenapadá.

Pro budoucí i stávající zákazníky má firma další bezva praktiku. Stručně řečeno – nezaplatíš servis a do roka a do dne můžete svoji dekódovací kartu hodit do koše!! S přijímačem a anténou se můžete maximálně vyfotit. Bezva investice, že?

Jak to vypadá v praxi? U stávajících zákazníků, kteří kartu pořídili v minulosti, a ve víře doživotní bezplatnosti, za částku kolem 2500 Kč (já „jen“ za 2000 Kč, neb jsem kupoval pro celý dům a dostal množstevní slevu), přičteme výměnu na jiný systém a jsme zhruba na 3000 Kč. Jste nespokojen a nelíbí se vám poplatek? Přestaňte platit. Právě jsem učinil výše zmiňované, včetně vyčíslené částky a koše.

Na podnět diskuze, upravuji některé detaily. Dekódovací kartu jde určitou fintou před ukončením roční absence platby a hozením do koše obnovit. Když tento termín "prošvihnete" stojí vás aktivace již 299 Kč" (viz návod v diskuzi). Nechám na vás, zda je to rozumné. Skylink sází na českou pohodlnost a tak lidé raději budou hudrovat a hlavně platit. Přístroj prý můžete zatím, než firma "zmoudří" (?), používat pro jiný satelitní, myšleno zahraniční, příjem. Doporučeno pro učení cizích jazyků, hudebních, sportovních přenosů a jiné aktivity. Můžete, to je fakt, pokud máte na anténě nainstalován i jiný přijímač družice než českou Astru. Mnoho lidí prý takto používá. Znáte nějaké? Takže nefotit a učit se, učit se...

Konstatuji - PROČ? Zaplatil jsem si český satelit...

Pro ty kteří se rozhodli pro "báječné" služby firmy Skylink a CS Link, a plánují zakoupit nějaký HD satelitní přijímač, stručný návod (a možné varování):

  1. Zakupte si u nějakého autorizovaného prodejce dekódovací kartu pod obchodním názvem Karta Standard HD M7 za doporučenou maloobchodní cenu 19,90 EUR včetně DPH (cena v Kč dle aktuálního kurzu).
  2. Po zakoupení dekódovací karty je nezbytná Registrace služeb Skylink (Registrační poplatek činí 999 Kč jednorázově včetně DPH) a úhrada Servisního poplatku (935 Kč/rok včetně DPH). Tím dojde k uzavření smlouvy,

Jak jednoduché, že? Shrneme vaši investici: satelitní přijímač, satelitní anténa včetně montáže, dekódovací karta Irdeto, registrace a jednorázově roční servisní poplatek (3000, 1700, 540, 999, 935) tj. zhruba 7174 Kč. Máte rok zajištěn „bezplatný“ příjem. Poté už budete platit pouze servisní poplatek, který momentálně činí jen 55 Kč/měs.

Přičtěte si koncesionářský poplatek ČT a jste na dvou stovkách měsíčně. Ale ten výběr programů panečku – zadarmo!!

Jelikož stát tuto lumpárnu a obchodní praktiky Skylinku trpí, je na vás, zda vám další budoucí eskapáda s poplatky a možnými „vychytávkami“ nevadí.

Osobně jsem vyléčen a dokonce dvojnásobnou investici jsem oželel. Ucho se prostě utrhlo. Můžete mě litovat, ale netrvám, že se mými radami musíte řídit. Jsem jenom obyčejný oklamaný spotřebitel.

Závěr: Vrátil jsem se ke společné anténě, na chatu jsem si pořídil normální anténu a díky rozšíření pozemního vysílání, koukám „jenom“ na zhruba dvacet programů.

*A jejda, další pohroma se řítí na kabelové televize. Právě jsem se dozvěděl, že Nova i Prima budou požadovat servisní poplatek od jejich provozovatelů za šíření svých HD programů. Dosud Skylink a UPC přebírají z d a r m a (!!) ale nabízejí v jejich balíčcích za pár stokorunek.

Tak se připravte, balíčkáři...

Děkuji za přečtení. Jiří

Autor: Jiří Mitáček | pátek 27.3.2015 13:35 | karma článku: 36.83 | přečteno: 1991x

Další články blogera

Jiří Mitáček

Vše, co mám...

Titulek je mnoho říkající... Budu vám vyprávět příběh „obyčejné“ gramofonové LP desky. Její věk - 47 let... Uvozovky naznačují, že má v mém dosavadním životě neobyčejné zastoupení. V závěru tohoto vyznání pochopíte...

15.12.2023 v 14:15 | Karma článku: 27.05 | Přečteno: 359 | Diskuse

Jiří Mitáček

Dobrý den, pane Zemane…

Takto jsem začínal svůj velice slušný „rozlůčkový“ blog s panem Zemanem. Jenom jsem mu chtěl sdělit, že budu 5 let žít v zemi. která nemá presidenta. Vůůůbec jsem netušil, že těch let bude 2 x tolik. A vůbec jsem netušil...

29.1.2023 v 23:45 | Karma článku: 28.66 | Přečteno: 744 | Diskuse

Jiří Mitáček

Fakt jsem to v mém věku nečekal!!

Copak? Pokles zdraví? Pokles erekce? Pokles financí? Pokles sebevědomí ...? Ani jedno z výše uvedených, Horší...

20.5.2022 v 22:15 | Karma článku: 25.37 | Přečteno: 795 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.38 | Přečteno: 373 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 294 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse
Počet článků 147 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1753

Obyčejný chlap, rentiér, pracovně se státem vyrovnaný. Listopad 1989 bude trvale patřit mezi nejšťastnější měsíce mého "brožovaného" života. Jsem optimista a spokojen, že svobodu mohu prožívat. A na plný "pecky".

 

TOPlist

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...